Találjuk meg együtt a számodra legmegfelelőbb és legegészségesebb életmódot 

Darvas Enikő életmód tanácsadó és terapeuta valamint fitoterapeuta, valamint funkcionális és holisztikus személetű táplálkozási tanácsadó vagyok. Lassan 20 éve, hogy elkezdtem foglalkozni az egészséges életmóddal és táplálkozással. 

Rengeteg diétát kipróbáltam, voltam vega, sőt egy ideig vegán is. A divatdiéták útvesztőjében azonban nem könnyű egyedül eligazodni, azt gondolom, hogy érdemes ebben szakembertől segítséget kérni.  Sajnos én ezt korábban nem tettem meg, de mai fejemmel már biztosan rákérdeznék, hogy például melyik diétánál mire kell leginkább odafigyelni. Ezért is fogalmazódott meg pár éve bennem, hogy hivatásszerűen kéne foglalkozni a táplálkozástudománnyal. Körülbelül 10 éve elkezdtem különböző helyeken tanulni táplálkozás, coaching, Bach virágterápia, természetgyógyászat, aromaterápia és rengeteg egyéb témában. 

Folyamatosan képezem magam annak érdekében, hogy átfogó, részletes, személyre szabott táplálkozási és életmód tanácsadást tudjak összeállítani azoknak, akik hozzám fordulnak segítségért. Amiben tudok neked segíteni az az egészségoptimalizálás, életmódváltás, alvásrendezés, Bach virágterápia, aromaterápia. Leginkább holisztikusan ezek összességében, tanácsadásaimon a holisztikus szemlélet  jellemző, tehát ötvözöm a terapeuta, tanácsadó és coaching technikákat. 

Várlak szeretettel tanácsadásomon, hogy számodra is megtaláljuk a legegészségesebb és legjobb életmódot. Hiszek abban, hogy ezt csakis holisztikus szemlélettel lehet elérni.   

Keress bátran a darvas.eni@gmail.com email címen. 

Tanácsadásokat online formában illetve Budaörsön vagy a 11.kerületben tudjátok igénybe venni előre egyeztetett iődpontban.

Okleveleimet az alábbi szakirányú képzéseken szereztem: 

Életmód tanácsadó és Terapeuta (Országos Kórházi Főigazgatóság - 2023)

Fitoterapeuta - természetgyógyász (Országos Kórházi Főigazgatóság) 

Bach-virágterapeuta (Eszenciacentrum) + Level 1- Level 2 Nemzetközi Bach virágterapeuta képzés

Általános Táplálkozási Alapismeretek (Bodywakes Életmód Akadémia) 

Life Coach, valamint Holistic Health Coach végzettség (2022)

Synlab Labordiagnosztika képzés (2023)  

Funkcionális Táplálkozási Ismeretek (Bodywakes Életmód Akadémia)

Alkalmazott Táplálkozástudomány Nagykövet - Avalomedica

Alkalmazott Táplálkozási Ismeretek 2. - Avalomedica

Alkalmazott Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Szakismeret 2. - Avalomedica

Gastro és Táplálkozási Coach (Horváth Norbert) 

Életmód- És Táplálkozás Tanácsadó - Weider Professional

Sporttáplálkozás, Táplálékkiegészítés Tanácsadó - Weider Professional 


További kurzusok és képzések, amelyeket elvégeztem: 
Laborleletek Kiértékelése III. -IV. (Dr. Csomai Zita), Autizmus, Adhd, gyerekkori idegrendszeri kórképek (Dr. Csomai Zita) Cbd és Orvosi Cannabis terápiás lehetőségei ( Dr. Csomai Zita) Nehézfém kivezetés ( Dr. Csomai Zita) Hormonrendszer összefüggései (Dr. Csomai Zita) Aromaterápia Alapképzés (Panarom Aromaterapeuta Iskola) Panarom Aromaterapeuta Iskola: gyermekek aromaterápiája, légzőrendszer aromaterápiája,nőgyógyászati betegségek + Panarom aromaterapeuta képzés 9 modulGyermekjóga oktató (Asram Jógaközpont), Pilates oktató (Body and Soul oktatási központ)
Wellness és Spa menedzser (IWI International) , Anyagcsere típus meghatározás - Egészségtudatos táplálkozásMakrobiotika alapjai és főzéstechnikák (Sebestyén Szilvia), Braingym Edu kineziológia 1.
Bevezetés az Aromaterápiába online kurzus (AME egyesület) , Konnektív aromaterápia a mindennapokban, Mikrobiom Tanácsadó - Mikrobiom Egyensúly Központ
Standford Introduction to Food and Health (Coursera), Standford Child Nutrition and Cooking (Coursera)

Differenciál diagnosztika a természetgyógyászatban (Your Health Academy), Természetes gyógymódok alkalmazása gyerekeknek (Your Health Academy)Komplementer hormonegyensúly tanácsadás (Konnektiv) , Laborleletek Kiértékelés és megoldások I.-II. (Your Health Academy)Mikrobiom Tanácsadó - Mikrobiom Egyensúly Központ 

Fontos, hogy tanácsadásom nem helyettesíti az orvosi diagnózist, betegség esetén mindenképpen orvos vagy egészségügyi szakember tanácsát kérd ki. Tanácsadásom nem egészségügyi tevékenység és nem is helyettesítheti azt. Betegség esetén mindenképpen kérd ki háziorvosod, gyerekorvosod vagy egyéb egészségügyi szakember véleményét. Én az életmódváltásodban, táplálékkiegészítésedben és étrended egészséges összeállításában tudok neked segíteni.  

Sajnos egyelőre nem minden esetben tudom vállalni a közös diétára hangolódást, ilyen esetek például: vesebetegség esetén, máj betegségek esetén, daganatos betegségek esetén, pszichés eredetű táplálkozási zavarok esetén (anorexia, bulémia, belső szerv(ek) hiánya esetén, cukorbetegség esetén, súlyos pszichés zavarok esetén, vese és egyéb transzplantáció esetén, szívelégtelenség esetén. Vannak olyan diétás irányzatok, melyeknél szerintem orvosi felügyelet szükséges, mint például a ketogén étrend, így erre senkit nem fogok biztatni.